Jo An Luijken

Jo An Luijken is in 1953 geboren in een gezin waar kunst, muziek en boeken als vanzelfsprekend aanwezig waren. Haar liefde voor handwerken kreeg ze mee van haar grootmoeder, die voor haar vele kleinkinderen breide, borduurde en speelgoed maakte uit oude kleding. Op zesjarige leeftijd breide Jo An haar eerste poppendasje en als achtjarige de eerste babysokjes. In haar tienerjaren haakte ze van wolrestjes sjaals en vesten met veel franjes. De overgevoelige voetjes van haar tweede kind waren de aanzet tot het breien van sokjes.
Het breien raakte wat op de achtergrond toen Jo An zich richtte op het maken van replica antieke, porseleinen poppen met replica antieke kleding. Hierover publiceerde zij artikelen in het toenmalige vakblad Gildebrief en won zij tijdens een internationale wedstrijd een “Best of Show” in Anaheim, USA.
Jaren met een drukke baan volgden, waarin het handwerken op een laag pitje stond. Na werkloos te zijn geworden besloot Jo An om de wat vergeten kunst van het sokken breien in Nederland weer op de kaart te zetten. Zij startte in 2003 haar in sokkenwol gespecialiseerde bedrijf Wolhalla dat inmiddels een bekende naam is geworden in de handwerkwereld.

Samen met Marlies Hoogland maakte ze twee sokkenboeken; samen met Jolijn Copier een boek voor het breien van handschoenen en wanten.

Jo An Luijken (2 titels)


Sokken haak je zo!

Paperback  •  Jo An Luijken  

Sokken haken is de nieuwste trend!

Voor wie het nog niet wist… sokken haken is de nieuwste trend! Als je van warme voeten houdt, een gewoon paar sokken maar saai vindt en gek bent op vrolijke kleurtjes is dit boekje een absolute must. Zo kan je sokken haken met opengewerkte steken in een  ajourmotief, of leuke boorden met een schulprandje. Uiteraard ...Lees verder

Aangeraden door Peggy Weijergang
specialist hobby


eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 7,96

Overal elders € 9,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Sokken breien

Hardcover  •  Jo An Luijken, Marlies Hoogland   

Sokken van boord tot teen en van teen tot boord nu gebundeld Dit boek is de bundeling van Sokk...


€ 14,95

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 15-02-2017

Over 107 dagen € 11,96

05 mei in huis

Reserveer met korting