Felix Alen

Felix Alen (31 maart 1950) is een Belgische kok. Na zijn opleiding aan de hotelschool COOVI in Anderlecht werkte hij als kok voor het Koninklijk Paleis van Brussel. In 1970 opent Felix Alen zijn traiteurzaak in Diest. In 1972 won hij een competitie om de Beste Juniorkok van België en in 1974 kaapte hij de titel Beste Witloofkok van België weg. In 1975 startte hij als zelfstandige met zijn Banket- en Degustatiesalons Hof te Rhode in Schaffen, bij Diest.

Felix is echter ook en vooral bekend van zijn radio- en televisieoptredens, boeken en initiatieven in de culinaire wereld. Gedurende vijf jaar was hij het gezicht van het programma ‘Eén voor iedereen’ op de toenmalige BRTN, waarmee hij de eerste celebritychef van Vlaanderen werd. In 1999 opende hij het eerste Culinair Cultureel Centrum Xaverius in België. In 2011 bracht hij samen met Curd Velghe en Piet Huysentruyt het boek BBQ Echten venten spelen met vuur uit.

Felix Alen (3 titels)


Chefs in art

eBook  •  Felix Alen, Kurt Dekoninck, Peter van Asbroeck, Roland van Koeckhoven, Wim Ballieu   

De kunst van het buiten koken Dat barbecueën ook op gastronomisch hoogstaand niveau mogelijk i...


€ 19,99

Direct downloaden

Het grote Noordzeevis kookboek

Hardcover  •  Felix Alen   

Bestaat er iets lekkerders dan een versgevangen vis, recht van het net in de pan? Met dit boek...


€ 39,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Echte venten spelen met vuur

eBook  •  Curd Velghe, Felix Alen, Piet Huysentruyt   

Lekker kokkerellen boven een zelf gestookt vuur: met het krieken van de lente willen we graag ...


€ 19,99

Direct downloaden