Carlos Santana

Carlos Santana wordt in 1947 geboren in Mexico. Zijn vader leert hem viool spelen waardoor Carlos bekend raakt met de ‘traditionele muziek’. Al gauw ontdekt hij dat de viool te beperkt is en Carlos verruilt de viool voor de gitaar. Zijn grote voorbeelden zijn B.B. King, T-Bone Walker en John Lee Hooker. Santana doet ervaring op in diverse latin-bandjes en verdient zo de kost. In 1961 reist hij zijn ouders achterna die verhuizen naar het Spaanstalige gedeelte van San Francisco. Temidden van de multiculturele atmosfeer voelt Carlos zich thuis. In die tijd ontwikkelt hij steeds meer zijn eigen unieke stijl waar hij later wereldberoemd om zal worden.

Gitaarvirtuoos Carlos Santana heeft in zijn carrière al aardig wat prijzen in de wacht gesleept. In 1999 was hij de grote winnaar op de Grammy Awards. Maar liefst 8 van de 10 Grammy's in de wacht gesleept voor o.a.: ‘Beste album van het jaar (Supernatural)’, ‘Beste plaat van het jaar (Smooth) en ‘Beste Rockalbum (Supernatural)’.

‘Supernatural’ is het best verkochte Santana album tot nu toe. De singles ‘Smooth’ en ‘Maria, Maria’ hebben dan ook gepleit voor deze verdiende status.

Carlos Santana (2 titels)


The Universal Tone

Paperback (ENG)  •  Carlos Santana   


€ 13,95

€ 11,99

Je bespaart 14%

In herdruk, verwacht vanaf 01-11-2017

The Universal Tone

Paperback (ENG)  •  Carlos Santana   

In 1967 at the Fillmore Auditorium in San Francisco, just a few weeks after the Summer of Love...


€ 21,99

€ 17,99

Je bespaart 18%

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis