Roald

Naam: Roald Dahl
Genre: Kinderboeken / fictie
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
Website: roalddahl.com

Over Roald DahlMeesterlijke meesterverteller

Je kunt Roald Dahl met niemand vergelijken, want geen schrijver ter wereld bedacht zoveel bijzondere figuren. Angstaanjagend, soms onuitstaanbaar, maar altijd even fantastisch als fascinerend: dat zijn de karakters uit zijn kinderboeken stuk voor stuk.

Denk aan De GVR, Sjakie en de chocoladefabriek, Daantje de wereldkampioen, Matilda en De heksen. Kinderen - en volwassenen -verslinden ze. En dat vinden we hartstikke terecht. Dat tijdloze zit ‘m misschien nog wel het meest in zijn woordkeuze. Of dan vooral in zijn eigenzinnige, zelfbedachte, klanknabootsende woorden. Wie wordt nu niet blij van zijn hersenspinsels sloeriblubber, fantabuleus, mensbaksel en fropskottel.

2016 is een extra bijzonder jaar voor Roald Dahl-liefhebbers. Want in 2016 is het 100 jaar geleden dat deze meesterverteller (13 september 1916 – 23 november 1990) werd geboren. Een jubileum dat wereldwijd gevierd wordt.

En dus komt in september 2016 ook Dahls nieuwste titel uit: het Roald Dahl Woordenboek. Met al zijn gewone en buitengebruikelijke woorden, met natuurlijk illustraties van Quentin Blake en heel veel gniffelgave extra’s. Een soort kers op die onnavolgbaar heerlijke patisserieslagroomtaart die Roald Dahl heet. Als je het ons vraagt: een briljant woordenboek van een al even briljante schrijver.

De GVR filmeditie

De GVR - filmeditie

Paperback  •  Roald Dahl   

 € 12,50

 


Roald (1 titels)


Tevoorschijn

CD  •  Roald   


€ 19,90

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.