Filters

Filters

  • Meer Kenmerk  
  • Meer Levertijd  

Paul de Leeuw

Paul groeide op in Rotterdam en later in Lekkerkerk. Hij voltooide de Mavo en Havo op de Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel en volgde de lerarenopleiding in Delft. Daar besloot hij dat hij zijn onmiskenbare artistieke talenten wilde ontwikkelen. Hij meldde zich aan bij de Toneelacademie Maastricht, maar kwam niet door de selectie.

Het grote publiek maakte pas goed kennis met Paul toen hij in de zomer van 1987 als gastpresentator optrad in het toen erg populaire programma Sterrenslag van de AVRO. In 1990 kreeg Paul zijn eigen televisieprogramma bij de VARA, ‘De Schreeuw van de Leeuw’.

In 1991 bracht Paul Voor U Majesteit uit. Hierop staat onder meer het nummer Vlieg met me mee, dat een grote hit werd. Zijn grootste hit, Ik wil niet dat je liegt, stond in 1994 negen weken op nummer één in de Mega Top 50. Het was de op één na bestverkochte single dat jaar. In de jaren die volgden bracht Paul verschillende cd’s uit. In 1997 waren er al meer dan 1 miljoen cd’s van hem in Nederland verkocht.

In 2008 won ‘Mooi! Weer de Leeuw’ de Gouden Televizierring. Dat jaar vierde Paul ook zijn 25-jarige professionele carrière met een legendarische, twaalf uur durende marathonuitzending van ‘Mooi! Weer de Leeuw’.

Paul is een groot liefhebber van het Eurovisie Songfestival. Hij presenteerde het Nationaal Songfestival sinds 1993 in totaal acht keer, in 1998 en 1999 samen met Linda de Mol. In andere jaren werkte hij onder meer mee als commentator tijdens het internationale festival.

Paul de Leeuw ontving veel onderscheidingen, waaronder tweemaal de zilveren Nipkowschijf, een bronzen Roos van Montreux, een Gouden Harp, een Rembrandt, Gouden Beelden, Edisons, Televiziersterren. In 2007 werd hij koninklijk onderscheiden. Paul is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Lees meer

Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot wordt in 1944 geboren in een Japans interneringskamp te Batavia (Nederlands-Indië). Zijn moeder overlijdt daar in 1945. De rest van het gezin keert na de oorlog terug naar Nederland waar het gezin zich in 1952 vestigt in Heemstede. In de jaren zestig brak De Groot door en vormde samen met Lennaert Nijgh veertig jaar lang een beroemd schrijversduo. Begin jaren zestig maken ze samen een korte film. Als toenmalig nieuwslezer Ed Lautenslager de film in 1964 ziet is hij onder de indruk van het schrijftalent van het tweetal. Hij raad ze aan om nummers te schrijven en brengt ze in contact met platenmaatschappij Phonogram. Met het nummer Een meisje van zestien scoort Boudewijn de Groot in 1965 zijn eerste hit. Hierna volgt het protestnummer Welterusten Meneer de President (1966). In 1967 scoort de zanger zijn eerste nummer 1 hit met het nummer Het land van Maas en Waal. Begin jaren zeventig richt De Groot zicht op het produceren van muziek, en in 1973 volgt zijn album Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser met daarop de hit Jimmy. In de jaren die volgen stort de zanger zich op tal van projecten, maar in 1983 stopt hij met optreden. In 1996 verschijnt het album Een Nieuwe Herfst met daarop de hit Avond. Dit nummer groeit uit tot een publieksfavoriet en eindigt in 2005 zelfs op de eerste plaats van de Top 2000. Op 28 november 2002 overlijdt Boudewijn’s schrijver en vriend, Lennaert Nijgh op 57-jarige leeftijd. In 2004 viert Boudewijn de Groot zijn zestigste verjaardag en zijn veertigjarige jubileum als artiest. Hij brengt een nieuw album uit, getiteld Het Eiland In De Verte, en toert door heel Nederland. Het laatste album van de zanger, Lage Landen, verscheen in 2007.

Lees meer

Justin Bieber

Justin Bieber (1 maart 1994) is de zoon van Jeremy Bieber en Pattie Mallette. Op zijn tweede begon hij met drummen, kort daarna startte hij met gitaar spelen. Zo heeft hij zichzelf drums, gitaar, piano en trompet leren spelen. Op zijn twaalfde begon hij met zingen en deed hij mee aan een lokale zangwedstrijd, waar hij als tweede eindigde. Aanvankelijk zette Bieber filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op YouTube voor familie en vrienden die er niet bij zijn optredens konden zijn. Een medewerker van Ushers platenlabel Island Def Jam, Scooter Braun, liet hem overvliegen naar Atlanta om te zien wat Usher van hem vond. In oktober 2008 tekende Bieber een platencontract bij Island Records. Zijn eerste single One Time werd in 2009 wereldwijd gelanceerd en belandde in de top 30 in meer dan 10 landen. Zijn eerste album My World volgde op 17 november 2009. Justin Bieber werd de eerste zanger waarvan 7 liedjes uit zijn eerste album in de “Billboard hot 100“ terecht kwamen.

Lees meer

Frans Bauer

Frans Bauer (30 december 1973) wilde als klein jongetje maar een ding: zanger worden. Op negenjarige leeftijd brengt hij zelf zijn eerste single uit. Op elfjarige leeftijd neemt hij zangles en treedt regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit in eigen beheer. Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.

Met de single Als sterren aan de hemel staan breekt Frans Bauer in 1994 definitief door. Met het Duitstalige schlageralbum Weil Ich Dich Liebe veroverde Bauer in 1997 ook de Duitse markt. De regenboog, een duet met Marianne Weber, was in datzelfde jaar in Nederland een nummer 1-hit. Dankzij de vele fans werd Frans Bauer steeds populairder. In 1998 stond hij voor de eerste keer in Ahoy Rotterdam. In 2003 waren Frans Bauer en zijn gezin wekenlang te zien in de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Bauer en zijn vrouw Mariska. Het programma won de Gouden Televizier-Ring 2004. Frans Bauer ontving een Gouden Harp en een Edison Award, en werd tijdens het Edison Gala uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal. Op 29 april 2004 werd Frans Bauer door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In december 2005 maakt Frans zijn debuut op het witte doek. In de vijfde speelfilm van de Vlaamse kinderheld Kabouter Plop speelt Frans een excentrieke muzikale kabouter genaamd Amadeus.

Frans Bauer is getrouwd met Mariska van Rossenberg. Samen hebben ze vier zonen: Christiaan, Jan, Frans jr. en Lucas.

Lees meer

Anouk

De Nederlandse zangeres Anouk Teeuwe (8 april 1975) was van jongs af aan al muzikaal. Haar moeder was zangeres in een bluesband. Na haar veertiende kwam Anouk in verschillende tehuizen terecht waar ze leerde zingen. In 1994 werd Anouk aangenomen op het Conservatorium, deze maakt ze niet af. Via haar toenmalige echtgenoot leerde ze Barry Hay, zanger van de Golden Earring, kennen. Hij was zo enthousiast over haar zangkwaliteiten dat hij aanbood nummers voor haar te schrijven. Dit resulteerde in het nummer Mood indigo (1996). Haar echte doorbraak kwam in 1997 met haar tweede nummer Nobody’s wife, en haar debuutalbum Together Alone. In 1999 volgde het tweede album, Urban Solitude. Dit album kwam op nummer één in de Nederlandse album top 100. Na uitkomst van haar tweede album vertrok Anouk naar Amerika voor nieuwe opnames. Ze kwam vrij snel terug toen onderhandelingen met het platenlabel op ruzie uitliepen. Toen in 2007 Who’s You Mamma, het vijfde album van Anouk uitkwam, kreeg ze veel kritiek van haar band. Hierop verbrak ze de samenwerking. In korte tijd stelde ze vrij snel daarna een nieuwe band op. In 2009 volgde het album For Bitter Or Worse. Anouk won onder andere de Popprijs 2001, een Gouden Harp, een Edison voor Beste Zangeres Nationaal en de Cultuurprijs Den Haag 2009.
Bron: Wikipedia

Lees meer