Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
Filters

Filters

  • Meer Kenmerk  
  • Meer Levertijd  

Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot wordt in 1944 geboren in een Japans interneringskamp te Batavia (Nederlands-Indië). Zijn moeder overlijdt daar in 1945. De rest van het gezin keert na de oorlog terug naar Nederland waar het gezin zich in 1952 vestigt in Heemstede. In de jaren zestig brak De Groot door en vormde samen met Lennaert Nijgh veertig jaar lang een beroemd schrijversduo. Begin jaren zestig maken ze samen een korte film. Als toenmalig nieuwslezer Ed Lautenslager de film in 1964 ziet is hij onder de indruk van het schrijftalent van het tweetal. Hij raad ze aan om nummers te schrijven en brengt ze in contact met platenmaatschappij Phonogram. Met het nummer Een meisje van zestien scoort Boudewijn de Groot in 1965 zijn eerste hit. Hierna volgt het protestnummer Welterusten Meneer de President (1966). In 1967 scoort de zanger zijn eerste nummer 1 hit met het nummer Het land van Maas en Waal. Begin jaren zeventig richt De Groot zicht op het produceren van muziek, en in 1973 volgt zijn album Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser met daarop de hit Jimmy. In de jaren die volgen stort de zanger zich op tal van projecten, maar in 1983 stopt hij met optreden. In 1996 verschijnt het album Een Nieuwe Herfst met daarop de hit Avond. Dit nummer groeit uit tot een publieksfavoriet en eindigt in 2005 zelfs op de eerste plaats van de Top 2000. Op 28 november 2002 overlijdt Boudewijn’s schrijver en vriend, Lennaert Nijgh op 57-jarige leeftijd. In 2004 viert Boudewijn de Groot zijn zestigste verjaardag en zijn veertigjarige jubileum als artiest. Hij brengt een nieuw album uit, getiteld Het Eiland In De Verte, en toert door heel Nederland. Het laatste album van de zanger, Lage Landen, verscheen in 2007.

Lees meer

George Michael

George Michael (25 juni 1963) heeft sinds de jaren tachtig een grote schare fans weten te bereiken, eerst als onderdeel van de formatie Wham!, later als solo-artiest. Tijdens een carrière van meer dan twintig jaar verkocht hij meer dan 80 miljoen albums wereldwijd en scoorde hits als Faith, As en Freedom. George Michael kan met recht een van de grootste mannelijke popsterren van de afgelopen driedecennia genoemd worden.

Lees meer

Guus Meeuwis

Tijdens hun studententijd richten Guus Meeuwis (Mariahout, 23 maart 1972) en zijn kompanen de band Guus Meeuwis & Vagant op, genoemd naar hun stamcafé. In 1995 scoren ze met het zelfgeschreven nummer: Het is een nacht... (levensecht) dé zomerhit van dat jaar. Het blijkt geen eendagssucces, vele hits zullen volgen: Per spoor (kedeng kedeng), Zo ver weg, Verliefd zijn. Eind 2001 wordt de band in goed overleg ontbonden en start Guus zijn solocarrière.

Lees meer

Justin Bieber

Justin Bieber (1 maart 1994) is de zoon van Jeremy Bieber en Pattie Mallette. Op zijn tweede begon hij met drummen, kort daarna startte hij met gitaar spelen. Zo heeft hij zichzelf drums, gitaar, piano en trompet leren spelen. Op zijn twaalfde begon hij met zingen en deed hij mee aan een lokale zangwedstrijd, waar hij als tweede eindigde. Aanvankelijk zette Bieber filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op YouTube voor familie en vrienden die er niet bij zijn optredens konden zijn. Een medewerker van Ushers platenlabel Island Def Jam, Scooter Braun, liet hem overvliegen naar Atlanta om te zien wat Usher van hem vond. In oktober 2008 tekende Bieber een platencontract bij Island Records. Zijn eerste single One Time werd in 2009 wereldwijd gelanceerd en belandde in de top 30 in meer dan 10 landen. Zijn eerste album My World volgde op 17 november 2009. Justin Bieber werd de eerste zanger waarvan 7 liedjes uit zijn eerste album in de “Billboard hot 100“ terecht kwamen.

Lees meer

De Toppers

In 2005 zijn de Toppers (Gerard Joling, René Froger en Gordon) ontstaan. Ieder jaar gaven ze een spectaculair optreden in de Amsterdam Arena. In 2008 verliet Gerard Joling de groep. Hij werd vervangen door Jeroen van der Boom. In 2009 verliet Gordon de groep. Beiden keerden begin december 2009 terug. Sindsdien gaan de Toppers verder als kwartet. Elk jaar geven de Toppers een concert in de Amsterdam Arena met covers van klassiekers, eigentijdse bewerkingen van welbekende discoknallers en medleys. Ook zijn er elk jaar gastoptredens van bekende artiesten.In 2009 vertegenwoordigden de Toppers Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer Shine. Het nummer kreeg slechts 11 punten en hiermee behaalde Nederland de zeventiende plaats.

Lees meer